مقدمه
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی نوروزی در ابتدای سال 99 نظام جمهوری اسلامی را ادامه ی مسیر بعثت معرفی کرده و فرمودند: «امروز هم اگر حرکت کنیم، می توانیم ایران را به همان قله برسانیم»، ایشان فرمودند کشور باید در ابعاد اقتصادی، علمی، فرهنگی، سیاسی و تبلیغی قوی شود و «امروز قوت در فضای مجازی حیاتی است». قوی شدن در فضای مجازی
متناسب با این فرموده رهبری، دو سوال مطرح می شود:
- چرا باید در فضای مجازی قوی شویم؟
- چگونه می توان در فضای مجازی قوی شد؟
برای پاسخ به چرایی این ضرورت، باید به این نکات توجه کنیم:
- خمیرمایه انقلاب اسلامی و آنچه مایه دردسرِ نظام سلطه شده، انگیزههای دینیِ مردم ایران است. به همین دلیل، اعتقادات مردم ایران با انواع شیوه ها مورد هدف قرارگرفته.
- امروز کلید فضای مجازی و تعیین قواعد آن به دست حریفی است که سالهاست در پشت مرزهای جغرافیایی و عقیدتی متوقف شده و به این ابزار بهعنوان مهمترین عامل پیروزی نگاه میکند.
- یکی از مهمترین مؤلفههای جنگ نرم، تغییر محاسبات طرف مقابل است و برای دستیابی به این هدف، پروژه «مأیوس سازی» در دستور کارِ نظام سلطه قرار دارد. تبلیغات سنگینی برای نا امید کردن مردم از اصل نظام با سوءاستفاده از ولنگاری ایجادشده در فضای مجازی و سمپاشی شبکههای ماهوارهای در حال انجام است.
- جنگ نرم همچون دفاع مقدس، نیازمند نقشآفرینی مجاهدانی است که حاضر به فداکاری و جانبازی برای ایجاد مقدمات ظهور هستند.
اما درباره چگونگی قوی شدن در فضای مجازی، توجه به این نکات ضروری است:
برای لبیک گفتن به فرمان رهبر معظم انقلاب جهت قوی شدن در فضای مجازی توجه به این نکات ضروری است:
- ابتدا باید نیت کنیم و با نیت قربه الی الله و نزدیک شدن به خدا کار را شروع کنیم.
- کسانی میتوانند در مسیر دفاع از انقلاب، محکم و مستحکم گام بردارند که شاخصههای ایمانی و آموزههای اخلاقی در آنان رشد کرده باشد. شاید به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب از هر فرصتی استفاده می کنند و طلاب و روحانیون را به فعالیت در فضای مجازی ترغیب می کنند.
- سواد رسانه ای را جدی بگیریم و سعی کنیم مطالعاتمان را در این زمینه گسترش دهیم.
- سعی کنیم تولید کننده باشیم و دائم به دنبال شبهات اعتقادی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره بگردیم و بنا را بر پاسخ دادن به این شبهات بگذاریم، ممکن است نیاز باشد مقداری تحقیق، مطالعه و پژوهش کنیم.
- به دنبال مخاطب باشیم و سعی کنیم با شناخت مخاطب به تولید محتوا بپردازیم.
- سعی کنیم از قالب های رسانه ای متناسب با فضای مجازی مثل عکس، فیلم، کلیپ، موشن گرافیک و غیره استفاده کنیم، شاید نیاز باشد مقداری از وقتمان را صرف آموزش دیدن کنیم، اما به نظر می رسد در مقابل پاداشی که خدا به این جهاد می دهد، صرف این مقدار زمان، ناچیز است.
- هم افزایی داشته باشیم و در فضای مجازی یکدیگر را تقویت کنیم، همچون رزمندگانی که در جبهه یکدیگر را تقویت می کنند تا بتوانند بر دشمن پیروز شوند.
در قسمت های بعدی، توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه خواهد شد.
این مطالب را هم ببینید: